perjantai 19. helmikuuta 2016

Kun "Rakasta Päiväkirjaa" ei enää ole...

..pitääkö siis kirjoitukset aloittaa "Rakas (B)Lokikirjani"? :D

Nyt on tultu elämässä siihen vaiheeseen, että osaa ottaa, sekä antaa aikaa itselleen <3
Sitä kaikkea tekemistä, mistä vain ruuhkavuosina haaveili, on nyt kädet ja mieli pullollaan...ja varasto...ja pakastin...ja kohta joka ikinen tyhjä kolo, mitä kodissamme löytyy :)

Pitkäaikainen haaveeni tällaisenkin foorumin hyödyntämisestä on nyt täyttymässä ja toivon, että viihdyt mukana matkalla, jossa vauhtia ja vaarallisiakin tilanteita saattaa esiintyä! Kaarteisiin päästellään täysillä, eikä ennen maalia jarrutella. Juuri niin kuin olen aina elämääni elänyt! :D

Nyt harjoittelen tätä hommaa ja toivottavasti joskus tästä tulee mukavaa luettavaa ja katseltavaa.

Mielenkiintoni lempilapset ovat kaikenlainen keittiöiminen, somistelu ja kodistaminen.
Myös palkkatyö ja sen tuoma kunnianhimontyydytys on elämäni ykkösprioreja, mutta tämän blogin omistan kuitenkin pitkälti vapaa-ajalle, eli ym. k-s-k saakoon enemmistövallan.

Siispä aloitan yhdestä lempiaiheestani; jotain suuhun pantavaa :)

Nyt on aurinkohedelmät parhaimmillaan ja päätinkin koittaa iki-ihanaa, vasta puristettua appelsiinimehua.
Mehulinko löytyi kirpparilaatikosta (siis siitä, jonne päätyy kaikki se tavara, "joka myydään joskus kirpparilla") pölyttyneenä, mutta muuten hyvävointisena :) Vanha, kunnon Kenwood!


 

Tehokkaan äänentuoton jälkeen syntyi ihanaa mehua, joka muistutti melkein smootieta paksuudeltaan.
Ei lisättyä sokeria tai säilöntäaineita vaan ihan oikeaa täysmehua! Nami, nami :P


 
 
Koska hedelmänlihaa tulee mehustuksessa aika paljon, keitin vielä pienen kiisselin mieltä piristämään. Se ei kauaa kulhossa vanhentunut, kun isäntäkin innostui maistelemaan tuota taivaallista keltakeittoa :)
 
                                                            Appelsiinikiisseli kahdelle

1 appelsiini paloina
3 dl appelsiinimehua (purkista tai puristettua)
2dl vettä
0,25-0,5 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
(ripaus suolaa korostamaan makuja)

Kuori ja leikkaa appelsiini pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan mehu, vesi, sokeri ja perunajauho. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa kerran ja nosta liedeltä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Ripottele myös pinnalle sokeria kuortumisen ehkäisemiseksi.
Tarjoa vanilijakastikkeen, kermavaahdon tai jogurtin kanssa.
 
 
 
Tässä olisikin ensimmäiset ajatukset saatettu tähän virtuaalipaperiin.
Kovin on isoin harppauksin asteltu sieltä otsikkoni ajasta, jolloin sivut täyttyivät sydämistä ja kiiltokuvista. Terotin lauloi lyijykynälle serenadeja ja kukka, jos toinenkin piirtyi värikynällä sivun reunaan :)
 
Nyt ei kuvat niinkään kiiltele ja vain näppisten epätasainen naputus kuuluu, mutta sydämiä löytyy vieläkin, kun tarkkaan katselee ;)
 
Hyvää yötä ja huomenta!

2 kommenttia:

  1. Reseptejä kaivataan esim. Tuohon appelsiini kiisselIin ja jatkossa muihinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva Kankku, kun tulit käymään!
      Tarkoitus on laitella ohjeita jatkossa, kunhan pääsen tähän ihmeelliseen maailmaan kunnolla sisälle.
      Tuo kiisseli on kyllä todella helppo ja tässä ohje kahdelle hengelle (4:lle tuplaa annos jne.)

      1 appelsiini paloina
      3 dl appelsiinimehua (purkista tai puristettua)
      2dl vettä
      0,25-0,5 dl sokeria
      2 rkl perunajauhoja
      (ripaus suolaa korostamaan makuja)

      Kuori ja leikkaa appelsiini pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan mehu, vesi, sokeri ja perunajauho. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa kerran ja nosta liedeltä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Ripottele myös pinnalle sokeria kuortumisen ehkäisemiseksi.
      Tarjoa vanilijakastikkeen, kermavaahdon tai jogurtin kanssa.

      Ja eiku syömään :P

      Poista