tiistai 23. helmikuuta 2016

Nuorempi kopiomme terveytymässä

Jannalta (21v.) leikattiin nielusta laaja risakudoskasvannainen.
Koska mun voimakas hoivavietti ei vaan ota loppuakseen, hain lapsipoloisen Tampereelta Korpilahdelle silmälläpidettäväksi ja paapottavaksi :)

Ruoka menee lähinnä kylmänä, nestemäisenä/löysänä puurona ja mehut, jäätelöt ja smootiet kulkee sulavimmin kurkusta alas.

Koska on saatava myös hiukan suolaista, täytyy muutama lemppariruoka soveltaa syötäväksi keinolla millä hyvänsä! Tuttu ruoka blenderin kautta helpommin nieltäväksi :)


 
 
MAKARONIVELLI
 
1 l  punaista maitoa
2 dl makaroneja
(1 rkl vehnäjauhoja sekoitetaan n. 0,5dl maitoa)
1 tl suolaa (tai maun mukaan)
ripaus sokeria
 omantunnon siivu voita
 
Kiehauta maito ja lisää makaronit sekaan. Keitä hiljalleen n. 15min. (Jos suurustat vehnäjauholla, keitä 10min, suurusta ja keitä vielä 5min.)
Lisää voi ja suola ja jäähdytä syöntilämpöiseksi
 
Toinen helppo syötävä valmistuu näistä aineksista 

 
ja näyttää keittovaiheessa tältä :)
 


 
Mitäpä olisi pinaattikeitto ilman kananmunia <3
 



 
PINAATTIKEITTO
 
1 l punaista maitoa
1 pss pakastepinaattia
1 pkt Koskenlaskijaa tai muuta mieleistä sulatejuustoa
4 rkl vehnäjauhoja (sekoitetaan 1dl maitoon)
1 tl sokeria
1 tl suolaa
50 g voita
n. 1/2 maustemitallista valkopippuria

Kuumenna kiehuvaksi maito, pinaatit (itse paloittelen pakastepalloja hiukan pienemmiksi) ja voi. Pilko sekaan juusto ja sulata hämmentäen joukkoon. Lisää pippuri ja vehnäjauhosuuruste. Keittele hiljalleen, koko ajan sekoittaen n. 5min ja mausta suolalla ja sokerilla
 
 
Nämä pakeni myös hiukan terveemmän suuhun, joten suosittelen! :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti