sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Nötkötti nötköttää munakastikkeessa

Tänä vuonna lammas sai jäädä laitumelle meidän Pääsiäismenusta.
Ollaan eka kertaa pyhien aika kahdestaan, joten kaikenlaiset ruokahienoudet voi väistellä ja tehdä sitä mitä mieli tekee :)
Ukkokulta on harvinaisen kaikkiruokainen ja tehtäväni keittiömestarina on suhteellisen helppo. 29 yhteistä vuotta on opettanut minulle hänen makutottumukset ja hänelle minun totuttamat maut :D

              On kuitenkin joitakin ruokia, jotka hän noteeraa ylemmälle tasolle ja tämä on yksi niistä.

PAISTETUT PIHVIT SIKA-NAUTA SÄILYKKEESTÄ
PAKSULLA KANANMUNAKSTIKKEELLA
 
 
 
Kaupassa myydään Egyptiläistä uuden sadon perunaa. Siihen vaan sillinpalat selkään. Maistui yllättävänkin hyviltä :)
 

 
Avaa säilykepurkki molemmista päistä ja työnnä koko pala ulos.
Siivuta neljään, yhtä suureen osaan.
 

 
Ripottele pinnoille hiukan grillimaustetta ja paista voissa hyvän värisiksi.
 

 
Itse teen valkokastikkeen  kylmäsuurustuksella, koska sillä saa nopeasti sileän ja kiiltävän lopputuloksen.
 
PAKSU KANANMUNAKASTIKE
 
1 pieni sipuli
5dl maitoa (punaista)
4rkl vehnäjauhoja
1/4 tl valkopippuria
1tl suolaa
3kpl keitettyä kananmunaa hienonnettuna
 
 
Silppua sipuli ja ruskista hiukan pannulla voissa.
Laita kattilaan kylmä maito ja vehnäjauhot
Kuumenna ja sekoita koko ajan, kunnes kastike paksunee ja pulpahtaa.
Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä n. 10min. ja lisää suola ja munasilppu. MAISTA onko maut paikallaan.
Kastike palaa herkästi pohjaan, joten älä pidä levyä liian kuumalla!!!
 
 
Annostele lautaselle ja siinä se on! Herkkuruoka, mikä saa isännän kehräämään :)
Ja taas tulee sukkalankaa metritolkulla... :D
 
 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti