lauantai 30. huhtikuuta 2016

Vapun tai (papu)Kaijan päivä ;)


On taas se aika vuodesta, kun kesän tuoksun melkein aistii <3
Komeroista etsitään kevyempää päälle puettavaa ja päivän tärkein seurannan aihe on puissa olevien silmujen pullistuminen (viimeistään tässä vaiheessa huomaa myös oman pullistumisensa talvehtimisen jälkeen, kun ahtaa niitä kesäisiä housuja jalkaansa...). :D

Toukokuun 1. päivä juhlitaan myös katolisen pyhimyksen, Valburgin, muistopäivää.
Tutummin Vapuksi nimetty juhla on tänä päivänä kaukana kirkollisesta hartaudesta ja karnevaalitunnelmainen iloittelupäivä onkin enemmän opiskelijoiden ja aatteellisen työväen juhla.
Vuodesta 1944 se on ollut kaikille virallinen vapaapäivä huolimatta siitä, mille viikonpäivälle Vappu kulloinkin sattuu.
Nyt, kauppojen aukioloaikojen vapauduttua, sekin perinne muuttuu osittain.

Meille, yrittäjätaustaiselle perheelle, on Vappu ollut aina lasten juhla. Vanhempien palkaton vapaapäivä, johon on kuulunut kaasupallot, tivoli, hattarat ja kesän ensimmäiset pehmikset :)
Nyttemmin iloitteluintoa puretaan mm. pihatöihin ja valmistaudutaan vastaanottamaan vihreys, vehreys ja uusi kasvukausi ympäristöön <3

Koska olen innokas juhlien järjestelijä, on kuitenkin aiheesta saatava aina hiukan kiinni.
Kahdelle hengelle loihtii nopsasti jotain arjesta poikkeavaa tarjottavaa ja mikäpä sopisi paremmin aurinkoiselle terassille, kuin raikas, kesäinen juoma!

                               Koska lapset ovat lentäneet jo pesästä, lennähti papukaija tilalle ;)




Tässä muutama havainnollistava kuva työvaiheista;
Leikkaa ananaksen latvaruusuke kuvan mukaan.
Katkaise lehtiä pieneltä matkalta ja kuori tynkä.
 

 
Tässä huomasin, että tupsu olisi pitänyt leikata hiukan alempaa saadakseen pään muotoiltua,
joten korjauspalan liitos hoidetaan tikuilla :)
Loppumuotoilu kuorimaveitsellä.
Silmiksi löytyy vaikka kokonaisia pippureita maustekaapista.
 
 
Nokka muotoillaan porkkanasta ja tikku kiinnitystä varten.
Paina nokka sopivaan kohtaan päätä.


Jos valikoimiisi kuuluu ananaspora, kairaa hedelmän sisus pois. Onnistuu myös kaivertamalla,
mutta tämä on kätevä vehje.
Ota pois myös keskelle jäävä "puutappi".
 

 
   Juomaksi käy mikä tahansa, mutta nyt tein vaalean sangrian.
 
HEDELMÄSANGRIA
 
1 pullo valkoviiniä
2 dl brandya
3 dl appelsiini- tai hedelmätuoremehua
1 dl Glukoosisiirappia
(Hedelmän paloja, jos haluat mukaan hiukan syötävääkin)
 
Tee seos kannuun ja kaada sitä ananaksen sisään. Lisää jäitä, koristeita ja asettele
papukaija paikalleen.
 
Istahda nauttimaan juomasta ja hetkestä! :)
 
 
   Jouluksi ostettu tähti haluaa kukoistaa vielä Vappunakin :)
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti