torstai 7. huhtikuuta 2016

Nasut liemessä

Viime vuonna somen villitsi tämä hauskalla huumorilla varustettu possukakku.
Nyt vihdoinkin sain mahdollisuuden tehdä sen itse :D

Armaani syntymäpäivä antoi oivallisen aiheen ja hänen työpaikalleen voi huoletta tällaisen kakun viedä; ymmärrystä riittää hullutteluunkin :)

                   Valitsin perustaksi appelsiini-suklaakakun, mutta tähän käy mikä tahansa kakku,
                                                              millä tahansa täytteellä.




POHJA:
4 munaa
1 1/2dl sokeria
1 1/2 vehnäjauhoja
1/2dl kaakaojauhetta
1,5tl leivinjauhetta
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon.
Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 24cm vuokaan.
Paista +175 asteessa 25-35 min.
Kumoa hiukan jäähtyneenä.
 
KOSTUTUS:
n. 1dl maitoa
2tl vanilijasokeria
 
TÄYTE:
100g tummaa suklaata rouhittuna
250g appelsiinirahkaa
1tl vanilijasokeria
3dl kuohu-/vispikermaa
2rkl tomusokeria
2 isoa tai 3 pientä banaania
 
Rouhi suklaa veitsellä pieniksi paloiksi. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää rahka, sokerit ja suklaarouhe.
Paloittele banaani ohuiksi siivuiksi.
 
KAKUN KASAUS:
 
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen, yhtä suureen osaan.
Kostuta alimmaista kerrosta, levitä viipaloidut banaanit ja puolet täytteestä.
 
 
 
Tee toinen kerros samoin. Laita päällimmäinen levy ja kostuta sekin.
Kelmuta kakku ja laita kevyt paino päälle (esim.muovinen leikkuulauta) ja anna maustua yön yli tai vähintään pari tuntia.
 
 
 
 
Tee sillä aikaa possut.
Nämä muotoilin sokerimassasta. Myös marsipaani tai suklaamassa käy.
 
 
ENNEN PÄÄLLYSTEEN LEVITYSTÄ poista kääreet suklaatolpiksi tarkoitettujen patukoiden päältä!
Tähän kakkuun käytin Twixejä, mutta muukin samankaltainen käy; KitKat, Pätkis, DaCapo,
Jim, lakut, ym....
Patukoiden täytyy olla valmiina asentamiseen, kun kakun päällinen on levitetty.
 
 
 
 
 
PÄÄLLINEN:
1dl kuohu-/vispikermaa
130g suklaata sulatettuna
 
Vispaa kerma ja sekoita suklaasula.
Levitä seos kakun päälle ympäriinsä. Ei tarvitse olla tasaisesti, kunhan paksumpi kerros on reunoilla,
joihin kiinnittyy "tolpat".
Toimi ripeästi, sillä päällinen alkaa kovettumaan pikkuhiljaa.
 
 
 
Lado suklaatolpat paikoilleen. Ne saattavat kaatuilla välillä, mutta nostele takaisin.
Kun kaikki ovat paikoillaan, sido ympärille naru ja kiristä.
Tämä takaa tolppien paikoillaan ja pystyssä pysymisen.
 
 
 
KUORRUTUS (Suklaaganache):
1dl kermaa
100g suklaata
 
Laita kerma ja rouhittu suklaa kattilaan. Lämmitä varovasti, seos EI SAA kiehahtaa! Sekoittele tasaiseksi. Jäähdytä kuorrutetta niin, että seos alkaa hiukan jähmettymään ja kaada kuorrute kakun päälle.
 
 
Asettele nasut paikolleen ja laita kylmään odottelemaan maistelua :D
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti