lauantai 4. kesäkuuta 2016

Mansikat maljassa, kerman kanssa kerroksissa

Nyt, kun koko kesäkin on n. kolme viikkoa aikaisemmassa, en jaksa enää odotella kesän herkkujakaan :P
Tänään maistoin kaupassa Saksalaista Honey -mansikkaa, jonka maku muistutti jo niin paljon ensimmäisiä kotimaisia kasvannaisia, että oli pakko ostaa :P

Ihan parhaalta tuoreet mansikat maistuvat höystettynä jollain kermaisella lisukkeella.
Kun teen tätä herkkua, en sorru kevytversioihin. Mielestäni aito kuohukerma on se oikea, perinteinen makupari mansikalle ja korostaa sen ihanaa aromia <3

Nämä on helppo tehdä,  ja vakuutan, että kelpaa vähän nirsommallekin maistajalle :)
Tästä määrästä tulee kolme n. kahden desin annosta.



MANSIKKAMALJAT
 
n.300 g tuoreita mansikoita
2 dl kuohukermaa
1/2 rasiaa vanilijatuorejuustoa
1 rkl Steviaa tai sokeria maun mukaan
(Loraus vanilija-aromia tai ripaus vanilijasokeria)
 
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää juusto, makeutus ja halutessasi vanilijalisä.
Laita seos pursotinpussiin tai jätä odottamaan annostelua kulhoon.
 
 
 
Pilko mansikat ja ala kasaamaan annokset tarjoiluastioihin.
Tee kerrokset vuorotellen jokaiseen astiaan, että näet menekin
ja saat annoksista lähes samanlaiset.

 
Aloita kermalla ja lopeta kermaan.
 
Nauti jälkiruoaksi tai muuten vaan hyvämielen tuojaksi!
Sido kieli siimalla hampaisiin, ettet nielaise sitäkin vahingossa :)
 
 
 
 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti