torstai 31. maaliskuuta 2016

Grrrrrr...kaakeritikkua....

Tiikerikakku on yksi Suomalaisten kestoklassikoista kahvipöydässä.
Monenmoiset ohjeet kiertävät jopa suvun luottoresepteinä ja kauniin ulkonäkönsä vuoksi se sopii myös juhlavaan tarjoiluun.

Vuosien saatossa innovatiiviset leipurit ovat muokkailleet reseptejä ja niinpä on saatu hiukan uudenmakuisia kakkuja aikaan.

Tällä kertaa tein appelsiinin makuisen tigrun. Päälle trendikkäästi vaahtokarkkikuorrutetta ja suolapähkinöitä :P

Vuoaksi valikoitui Nordic Warenin ihana, kierteinen vuoka, jolla myös saa raitakakkuun uudenlaista twistiä :)




APPELSIINI-TIIKERIKAKKU
ROCKY ROADIN TAPAAN 
 
250g voita
2,5dl sokeria
4 munaa
4 1/4 vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vanilijasokeria
0,5 dl appelsiinimehua
2rkl kaakaojauhetta
0,5dl kermaa
 
 
TEE NÄIN:
Voitele ja jauhota vuoka.
 

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauho-leivinjauhe-vanilliinisokeriseos.
Jaa taikina kahtia ja sekoita toiseen puoleen kaakao ja kerma, toiseen appelsiinimehu. 
Laita taikinat pursotinpusseihin ja pursottele raidat vuorotellen kierteisiin kuvan mukaan.
 
 
 
 
 
Paista uunin alaosassa 175 C n. 1 tunti (kokeile tikulla jo aiemmin, jos uunisi on tehokas).
 
Anna kakun jäähtyä.
Valmista kuorrute Marshallow Fluffista, ohjeen mukaan (purkillisesta tulee 2:teen kakkuun
päällinen).
Hyvin varustetuista marketeista löytyy tällainen purkki.
 
 
 
 
Levitä kuorrute kakun päälle ja sirottele hienonnettuja suolapähkinöitä pinnalle.
 
 
 
 
 
Valmis nautittavaksi hetikin, mutta maku vain paranee säilytyksessä.
 
 
Mukavia kahvihetkiä!
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti