torstai 24. maaliskuuta 2016

Pulla ja rahka ne yhteen soppii...

Tipitii, tipi,tipi,tipi,tii, Tuula on vallaton... :)

Rahkapulla vaan jotenkin kuuluu Pääsiäiseen. Tällä kertaa vaihdoin tavallisen rahkan appelsiiniseen ja taisi tulla uusi hitti mun leivonta-arkistoon :P
Jos haluat laihduttavia pullia, ÄLÄ KOKEILE NÄITÄ KOTONA (koita vaikka naapurissa) :D






APPELSIINIRAHKAPULLAT (n.16kpl)
 
2,5 dl maitoa
1kpl muna
1dl sokeri
1tl kardemumma
3/4 tl suolaa
1 kuivahiivapussi
6dl vehnäjauhoja
100g voita
 
VOITELUUN:
1 muna
 
TÄYTE:
200g appelsiinirahkaa
1 muna
1/2 dl sokeria
1 tl vanilijasokeri
 
Kuumenna maito mikrossa reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita kuivahiiva pieneen jauhomäärään ja lisää joukkoon. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaan pehmeä voi.
Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vatkaa vispilällä täytteen rahka, muna ja sokerit keskenään.
Vaivaa kohonnut taikina tasaiseksi pöydällä. Jaa se 16 palaan. Pyörittele palat pulliksi ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille (jätä tilaa pullien väliin). Kohota hyvin.
Pyöräytä juomalasin pohja jauhoissa ja paina lasilla pullan keskelle syvennys.



Voitele pullien reunat munalla.
Jaa täyte tasaisesti pullien päälle.
Paista rahkapullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

 
KORISTELU:
 
1prk säilöttyjä mandariinilohkoja
1pkt säilöttyjä kirsikoita
hyytelösokeriliuosta
 
Jäähdytä pullat leivinliinan alla. Asettele koristeet pullien päälle ja tee hyytelösokeri pakkauksen ohjeen mukaan. Sivele pullasudilla koristeiden päälle kunnon kerros ja anna hyytyä.
 
 
 
 
IHANIA VAPAAPÄIVILLE KAIKILLE!
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti