sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Pippurista pihviä...tai kuitenkin härästä ettei närästä.

Sunnuntaisin on ihan(a) lepopäivä isolla L:llä <3
Minulle se tarkoittaa myös rentouttavaa ruoanlaittoa, leipomista tai muuta näpertelyä. Omaa aikaa, kotiaikaa, yhdessäoloaikaa...ilman kellonaikaa. Ihan parasta!

Eilen kauppareissulla osui härän sisäfilepihvipaketti silmiin ja päätettiinkin tehdä helpot pippuripihvit pyhäpäivän ratoksi. Mieluinen syötävä kun on molemmille :)
Sunnuntain kunniaksi halusin tehdä myös jälkiruokaa ja pakastimesta löytyneet voitaikinalevyt innoitti rakentelemaan Ranskalaisen keittiön herkkua Vol-au-ventejä.

Nämä vaikeanimiset, mutta helpot leivokset ovat kivoja tarjottavia myös juhlavassa noutopöydässä tai alkuruokana suolaisella täytteellä.

Mutta ensin se pääruoka...
Tämän tein helpoimmalla, mahdollisella tavalla, joten nyt kaikki ruoka-ammattilaiset huomio!

Seuraavat kuvat ja tekstit sisältävät raakoja otteita arkisesta kotiruuanlaitosta; keinotekoisia mausteita, naurettavia puolivalmisteita, törkeää oikomista ja ala-arvoista reseptiikkaa, jossa ei mittoja tunneta!

Aina ei kiinnosta tehdä kaikkea niin viimeisen päälle arvosteltaviksi. Minun keittiön Michelin tähdeksi riittää, kun ukkokulta sanoo ruokailun jälkeen syöneensä maailman parasta ruokaa <3


HÄRÄN PIHVIT PIPPURIKERMAKASTIKKEESSA
 
 
 
Paketissa ostetuissa pihveissä on se vika, että aina (juuri koskaan) ei saa kahta samanlaista, joten parhaat pihvit saa vain tiskiltä, mutta eipä anneta sen nyt haitata.
 
Ota liha vähintään tuntia ennen huoneenlämpöön.
Kuivaa liha huolella ja ripottele suola molemmin puolin.
(Vastoin useimpia sääntöjä suolaus ennen paistoa EI kuivata lihaa!!
Muutama vuosi sitten mm. kiellettiin ehdottomasti lihan
ylikypsennys kuivumisen vuoksi. Nyt kaikki liha tarjotaan ylikypsänä :D )
 
Laita pannulle tilkka öljyä ja nokare voita. Paista pihvejä n.3min. puoleltaan keskilämmöllä.
Kaada pippurikerma (myydään valmiina maitohyllyssä) pannulle ja lisää puolikas lihaliemikuutio.
Turaus sinappia on myös mukava mauste.
Keitä reilusti kasaan, maista ja lisää tarvittavia mausteita. Lorauta vaikka hiukan
soijakastiketta sekaan.
 

 
Lisukkeeksi tein kaupan pakastealtaan valmiit bataatti-kermaperunat uunissa ja
voilá! Siinä on taas suuhunpantavaa :)
 

 
 
 
Jälkiruokana siis lehtitaikinavannikkeet, joista jo alussa mainitsin :)
Tämä vaatii vähän näpertelyä, mutta mielestäni kannattava!
 
 
 
 
Sulata voitaikinalevyjä huoneenlämmössä n. 15min.
Ota haluamallasi muotilla paloja tai leikkaa levy tasakokoisiksi neliöiksi.
 



Tee painanne jokaisen palan keskelle pyöreällä muotilla niin,
ettet paina ihan läpi asti. Eli keskipalan ei ole tarkoitus irrota.
 
 
 
Voitele pinnat varovasti munalla (ei saa mennä yhtään reunojen yli, muuten taikinan "lehdet" liimautuvat, eikä leivos kohoa!) ja kasaa kolme palaa päällekkäin mahdollisimman tarkasti.
Reijitä keskiosat tikulla tai haarukalla.
Laita kaikki vielä jääkaappiin jäähtymään n.15 minuutiksi.
 
Paista +225 asteessa n. 10min.
 

 
 
Kun vannikkeet ovat hiukan jäähtyneet, paina varovasti keskiöt alas.
Välineellä ei ole väliä. Vaikka lusikan varsi käy :)



 
Täytteeseen vain mielikuvitus on rajana, mutta nyt tein kaapista löytyvistä aineista seoksen;
 
100g vanilijatuorejuustoa
1dl vadelmajugurttia
50g valkosuklaata sulatettuna
 
    Sekoita kaikki keskenään ja pursota tai laita lusikalla täytteet vannikkeiden sisään.
 
 

 
 
Koristele ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
(Tarvittaessa nämä voi huoletta tehdä aamulla valmiiksi)
 
 
 

BON APPÉTIT!
 
 
 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti