maanantai 7. maaliskuuta 2016

Kakku nurin, onni oikein? :)

Muistatkos tämän klassikkokakun 70 -luvulta?
Äitini tapana oli leipoa aina perjantaisin ja koulusta tullessa tämä maistui taivaalliselta kylmän maitolasin kanssa :P

                   Iloinen aurinkokakku tuo hyvän mielen vielä tänä päivänäkin kahvipöydässä!





ANANASKEIKAUSKAKKU
 
Vuokaan:
7 kpl säilykeananaksen siivuja (tarvitaan kaksi purkkia/ 1 iso)
7 kpl sokeroituja vihreitä tai punaisia kirsikoita
n. 2 dl fariinisokeria
50 g sulatettua voita

Taikina:
125 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
2 tl vanilija-aromia
ripaus suolaa (hmmm…vajaa ½ tl)

Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperi, voitele vuoan reunat rasvalla ja levitä puolet sulasta voista ja fariinisokeri pohjalle tasaiseksi kerrokseksi . Asettele ananasrenkaat vuokaan.
 
Lisää koloihin kirsikat. Valuta päälle loppu voisula. Vaahdota rasva ja sokeri (ei haittaa, jos seos juoksettuu). Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Lisää lopuksi vanilija-aromi ja kerma. Sekoita taikina nopeasti sekaisin.
 
Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 45 minuuttia (älä ruskista kakkua!). Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja poista varovasti leivinpaperi. (Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kera).
Maku paranee säilytyksessä, joten on maukas myös kylmänä.
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti